Recept - Gazpacho van watermeloen - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Gazpacho van watermeloen

0 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 5 0 beoordeling(en)
Watermeloengazpacho met komkommer en paprika

Met watermeloen als hoofdingrediënt haal je de zomer in huis

15 minuten

4 porties

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Ingrediënten

  • 600 gram watermeloen, in stukken
  • 1 komkommer, geschild en in grove stukken gesneden
  • 1 rode paprika, in 4 stukken
  • Een halve ui, grof gesneden
  • Een kwart jalapeño of chilipeper, zonder zaadjes
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel honing
  • Een handje muntblaadjes
  • Peper en zout

CALORIEËN: 117

VET: 3,5 gram

VEZELS: 2,2 gram

EIWIT: 1,5 gram

KOOLHYDRATEN: 18,5 gram

Bereidingswijze

  1. Stop de watermeloen, komkommer, paprika, ui, jalapeñopeper, citroensap, olijfolie, munt en honing in de keukenmachine en laat ongeveer 30 seconden draaien. Er mogen wat stukjes overblijven voor de textuur. Houd 75 gram watermeloen apart voor garnering.
  2. Zet de gazpacho een uur in de koelkast tot deze goed koud is.
  3. Doe de watermeloengazpacho in kommen en garneer met de stukjes watermeloen en een paar verse muntblaadjes. Voeg eventueel nog wat peper en zout toe voor de smaak.

Tip!

Liever minder pit? Laat het pepertje dan achterwege.


Kanker draag je niet alleen

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je