Recept - Zelfgemaakte pindakaas - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Zelfgemaakte pindakaas

0 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 5 0 beoordeling(en)
Pot met pindakaas en bakje met pinda's

Maak zelf je pindakaas, zonder toegevoegde suikers!

25 minuten

23 porties

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Ingrediënten

  • 400 gram ongezouten ongeroosterde pinda’s
  • 1 eetlepel pindaolie (arachideolie)
  • Fijn zeezout naar smaak

CALORIEËN: 113

VET: 9,4 gram

VEZELS: 1,2 gram

EIWIT: 4,4 gram

KOOLHYDRATEN: 2,1 gram

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Rooster de pinda’s ongeveer 15 min in de oven. Laat ze afkoelen.
  2. Doe het zout en de olie in een blender en voeg daarna in gedeeltes de pinda’s toe.
  3. Mix het geheel tot een gladde massa. Voor een pindakaas met stukjes iets minder lang mixen.
  4. Schep het mengsel in een glazen pot. Je kunt de pindakaas buiten de koelkast ongeveer 1 maand bewaren.

Tip!

Je kunt ook andere noten gebruiken als variatie.


Kanker draag je niet alleen

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je