Recept - Zoete aardappelstamppot met feta - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Zoete aardappelstamppot met feta

2 stemmen, gemiddeld: 3,00 van de 52 stemmen, gemiddeld: 3,00 van de 52 stemmen, gemiddeld: 3,00 van de 52 stemmen, gemiddeld: 3,00 van de 52 stemmen, gemiddeld: 3,00 van de 5 2 beoordeling(en)
Zoete aardappelstamppot met feta

Maak je stamppot eens compleet anders

25 minuten

4 porties

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Ingrediënten

  • 600 gram zoete aardappel
  • 50 gram roomboter
  • 4 lente-uitjes, in ringen
  • 10 zongedroogde tomaatjes, gesneden
  • 100 gram fetakaas, verkruimeld
  • 50 gram walnoten, grof gehakt
  • Zout en peper

CALORIEËN: 225

VET: 25,3 gram

VEZELS: 4,9 gram

EIWIT: 8,6 gram

KOOLHYDRATEN: 34,5 gram

Bereidingswijze

  1. Schil de zoete aardappelen en kook ze in ongeveer 10 minuten gaar in ruim kokend water.
  2. Giet de zoete aardappels af, laat even uitdampen, voeg de boter toe en stamp met met een pureestamper tot een grove puree. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Roer de lente-uitjes en zongedroogde tomaten door de puree.
  4. Verdeel de stamppot over 4 borden en garneer met de walnoten en feta.

Tip!

Meer groente? Spinazie en tomaten passen goed bij deze stamppot.


Kanker draag je niet alleen

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je