Introductie

Door kanker of de behandeling voor kanker kan je smaak veranderen. Bepaalde smaken kun je lekkerder gaan vinden, maar andere smaken kunnen je ook juist tegen gaan staan. Dit kan ervoor zorgen dat je minder zin hebt in eten.
Op deze pagina vind je meer informatie over smaakveranderingen bij kanker. Zo kun je lezen wat er aan je smaak kan veranderen, hoe vaak dit voorkomt en hoe lang dit duurt.
Ook vind je tips om met veranderingen van smaak om te gaan. Dit kan je helpen om de beleving van smaken te verbeteren. Bekijk ook de recepten die speciaal ontwikkeld zijn voor bij smaakveranderingen.

Inhoudsopgave

ACHTERGRONDINFORMATIE OVER SMAAKVERANDERING EN SMAAKSTURING

ZELF MET SMAAKSTURING AAN DE SLAG

Als je last hebt van smaakveranderingen kan het helpen om op zoek te gaan naar welke smaken je lekker vindt. Hiervoor kun je een van onze handige tools gebruiken. Dit inzicht kan je helpen om eten en drinken te kiezen die je goed smaken.

Klik op foto hieronder om naar de tool te gaan en jouw smaakvoorkeuren te ontdekken.

Smaakkompas (binnenkort beschikbaar)

(Voor professionals) Poster voor in de praktijkruimte of wachtkamer (binnenkort beschikbaar)

SPECIALE RECEPTEN BIJ SMAAKVERANDERINGEN

Voor Voedingenkankerinfo.nl ontwikkelt Hutten recepten speciaal voor bij smaakveranderingen. De gerechten zijn getest door mensen met kanker die chemotherapie kregen en vervolgens helemaal afgestemd op hun smaakoordeel.

Door de filter te gebruiken kun je precies de recepten vinden die passen bij jouw smaakvoorkeur. Zo kun je kiezen voor meer of minder zure gerechten en meer of minder pittig eten. Ook kun je filteren op structuur en zo zachte en gemalen recepten vinden of juist gerechten met meer structuur. Dit helpt je hopelijk om eten je beter te laten smaken.

WAT OOK NOG KAN HELPEN

Kookboek Gezond eten rond chemotherapie

Overige vragen?

Heb je specifieke vragen die je niet kunt vinden op deze pagina? Stuur je vraag in via vragen@wkof.nl