Introductie

Op deze pagina vind je extra informatie bij de Toolkit: Over leven met kanker voor professionals. Deze toolkit heeft als doel om zorgprofessionals in bijvoorbeeld ziekenhuizen of oncologiecentra kennis te laten maken met al onze voorlichtingsmaterialen over voeding en kanker.

De impact van kanker is groot. Dat weet jij als zorgprofessional als geen ander. Ook herken je de behoefte van mensen aan betrouwbare informatie over kanker. Als het om voeding en kanker gaat, is dat vaak een zoektocht. Er gaan veel fabels over voeding en kanker rond.

Wat zijn nu de feiten? Welke informatie kun je aanbieden? En waar kun je mensen hiervoor naartoe verwijzen?

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds heeft deze toolkit speciaal voor jou gemaakt. Met de bijgevoegde materialen kun je mensen helpen met betrouwbare informatie over voeding en kanker. Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is namelijk al ruim 25 jaar dé autoriteit in voeding, leefstijl en kanker.

DIGITALE HULPMIDDELEN

De advieswijzer

DIRECT NAAR DE ADVIESWIJZER

Nieuwsbrief voor Professionals

MELD JE AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF (voor professionals)

Download brochures

DOWNLOAD DE BROCHURES (digitaal)

Nieuwsbrief Over leven met kanker

MELD JE AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF (voor kankerpatiënten)

FAQ OVER VOEDING BIJ KANKER

“Mag ik ik citrusfruit eten tijdens de behandeling?”, “Helpt de mirakelbes smaakveranderingen te voorkomen?”, “Mag ik kurkuma supplementen slikken?”

Dit zijn voorbeelden van vragen die patiënten vaak hebben. Wij hebben de antwoorden uitgezocht op basis van de nieuwste wetenschappelijke literatuur!

Overige vragen?

Heb je als professional specifieke vragen over voeding bij kanker die je niet kunt vinden op onze website Voedingenkankerinfo.nl?

Stuur je vraag in via vragen@wkof.nl

FYSIEKE HULPMIDDELEN

Aanvraag pull-up banner

BESTEL DE PULL-UP BANNER

Bestel brochures

BIJBESTELLEN VAN EXTRA (fysieke) BROCHURES

HELP! … IK HEB DE TOOLKIT NOG NIET!

Je kunt er hier eentje (extra) aanvragen.

De toolkit is beperkt leverbaar dus helaas moeten we een selectie maken uit de aanvragen. Stuur ons een duidelijke motivatie waarom je er (nog) een wilt ontvangen. Maar natuurlijk kun je onze losse materialen uit de toolkit altijd downloaden of aanvragen op wkof.nl/publicaties.

Vraag hem hier aan

WIL JE MEEHELPEN?

Wij doen continu onderzoek naar voeding, leefstijl en kanker en stellen onze praktische voorlichtingsmaterialen gratis beschikbaar voor alle zorgprofessionals en patiënten. Dit is alleen mogelijk dankzij giften en donaties. Wil je ons helpen dit belangrijke werk te blijven doen?

Doe een donatie via wkof.nl/doneer of gebruik de button hiernaast.

Met jouw gift — groot óf klein — maak je onderzoek en voorlichting mogelijk.

wkof.nl/doneer