wkof Deze website is een samenwerking tussen: Voeding en Kanker info is een samenwerking tussen
Array ( [title] => Voeding tijdens de behandeling [subtitle] => [secondary_content] => [post_id] => 5 [alignment] => left [content_type] => breadcrumbs [has_title_line] => page has-line [pname] => voeding-tijdens-de-behandeling [ptype] => page )

Voeding tijdens de behandeling

Voeding tijdens de behandeling2020-03-09T15:39:10+01:00

Diëtisten en artsen krijgen vaak de vraag: wat kan ik zelf doen om mijn behandeling te ondersteunen en de kans op genezing te optimaliseren? Er zijn aanbevelingen speciaal voor mensen met kanker.

Zijn er bepaalde producten schadelijk voor de behandeling of juist heel goed om te gebruiken? Heeft voeding invloed op hoe medicijnen tegen kanker werken? Ik heb last van bepaalde klachten en kan hierdoor niet meer goed eten, wat kan ik doen? Ook kunnen de zorgverleners u aanraden om meer eiwit te eten. Ik moet eiwitrijke producten eten, welke zijn dat?

Let bijvoorbeeld op met grapefruit en kruisingen hiervan: Mag ik citrusfruit eten en drinken gedurende chemotherapie? Vraag goed na bij je arts welke chemotherapie je krijgt. Het kan zijn dat je tijdelijk vette vis en visolie beter kan vermijden: Mag ik vis eten en visolie gebruiken bij chemotherapie?

Ik heb last van bepaalde klachten en kan hierdoor niet meer goed eten, wat kan ik doen? Bekijk de tips voor je klacht.

 

Ons team van wetenschappers heeft voor jou in de wetenschappelijke literatuur gezocht naar antwoord op je vragen.

 

Vragen over voeding tijdens de behandeling


Voedingstips bij een droge mond

Een droge mond komt door een tekort aan speeksel. Dit kan het gevolg zijn van bestraling in het gebied rondom hoofd en hals, sommige vormen van chemotherapie en bepaalde medicijnen. Ook uitdroging, ro [...]

Deze website is een samenwerking tussen:Voeding en Kanker info is een samenwerking tussen