- Voeding en Kanker Info - https://www.voedingenkankerinfo.nl -

Wat kan ik doen als ik zo moe ben?

Voeding en Kanker info - Magnetronmaaltijd
Voeding en Kanker info - MagnetronmaaltijdAls u moe bent, kan het teveel zijn om maaltijden en tussendoortjes te bereiden. Gelukkig zijn er allerlei manieren om toch gezonde maaltijden en tussendoortjes te kunnen eten zonder dat de bereiding u veel moeite kost.

Kant-en-klaar maaltijden

U kunt daarom kiezen voor kant-en-klaarmaaltijden uit de koeling van de supermarkt, van de slager of traiteur, of uit de diepvries. Ook kunt u producten uit blik, pak of glas gebruiken. De voedingswaarde hiervan is praktisch gelijk aan die van verse producten. Dit geldt alleen niet voor fruit. Fruit kunt u het beste vers eten, al kunt u in de supermarkt of bij de groenteboer wel voorgesneden vers fruit kopen.

U kunt uw eigen kant-en-klaar maaltijden maken door op dagen dat u zich beter voelt een dubbele portie te koken. De extra porties kunt u een tot twee dagen in de koelkast bewaren of invriezen.

Maaltijdservice goede optie

Er zijn verschillende manieren van hulp mogelijk. Wellicht kan iemand boodschappen voor u doen. Of voor u koken of zorgen voor tussendoortjes. Ook zijn er diverse organisaties die maaltijden bij u thuis brengen. Op internet of in de gemeentegids kunt u vinden of er in uw woonplaats zo’n maaltijdservice is. U kunt het ook navragen bij uw huisarts of bij de thuiszorg.

Het kan u helpen om vaker per dag te eten. Vaak een klein beetje eten is minder vermoeiend dan een uitgebreide maaltijd. Ook kan het prettiger zijn om vaker vloeibare voeding te nemen. Een schaaltje vla of pap eet makkelijker dan een boterham.

Andere voedingstips bij vermoeidheid vindt u hier: Voedingstips bij vermoeidheid.